Parlem de llegums i congelats

a General

Coure llegums i preparar el menjar cada dia pot ser a vegades feixuc per manca de temps, al mercat ho sabem i mirem des de fa anys de facilitar-vos la feina i que no hagueu de renunciar ni a menjar saludable ni sense sabor.

ELS LLEGUMS

Pel que fa als llegums ja sabeu que han de ser presents a la nostra dieta com a mínim 2 dies per setmana. Però sabem que costa, és per això que et volem explicar algunes coses que creiem que et poden interessar.

La Diputació de Barcelona va publicar aquest estudi que us pot ser molt instructiu. Al inici de l’estudi ens dona aquestes dades:

Els llegums són un grup d’aliments d’origen vegetal amb un gran contingut en proteïnes.

Els llegums de major consum a Espanya són els cigrons, les mongetes i les llenties, i, en menys proporció, les faves i els pèsols. Ja fa uns anys s’ha introduït un altre llegum, la soja, que té una proporció de proteïna molt més elevada.

Molt interessant també el que explica l’expert en nutrició humana Miquel Gironès de les 5 raons del perquè cal menjar llegums:

  • Per sostenibilitat: consumint llegums, contribuïm a què se’n plantin més i ajudem a que els sòls siguin més fèrtils (cosa no necessària sinó imprescindible sobretot sabent com els pesticides, herbicides i fertilitzants químics deixen d’erms i estèrils els sòls).
  • Per preu: Menjar llegums pot sortir-vos molt més econòmic del que us penseu. Sabeu que antigament en deien la carn dels pobres?
  • Per la ingesta de proteïnes: Els llegums són una font de proteïna important i, malgrat no n’absorbiu el 100% hi ha maneres de compensar-ho i és amb els cereals; ho veiem en moltes receptes de receptaris tradicionals d’arreu. (Hummus amb pa de pita, llenties amb arròs, tortilla mexicana amb frijoles, ….)
  • Per la fibra: Els llegums contenen molta fibra que ens ajuda regular el nostre trànsit intestinal.
  • Per l’índex glucèmic: els hidrats de carboni dels llegums, doncs, s’absorbeixen lentament proporcionant sucre al nostre cos de forma paulatina i sense pics d’insulina.

ELS CONGELATS

La parada de congelats del mercat ofereix una varietat de solucions també molt interessants, des dels productes més bàsics fins als elaborats gourmet que us faran quedar la mar de bé. També hi trobareu postres increïbles.

Us presentem els nostres protagonistes d’avui:

Llegums Vilella

Al nostre mercat la parada de llegum la teniu a dalt i a baix. És un negoci familiar i sempre us atendran amb amabilitat. Saben molts trucs per cuinar els llegums que compartiran encantats amb vosaltres. Pregunteu sense por. També tenen una varietat enorme de plats preparats, fruita seca i cereals.

Parlem de llegums, menjar preparat i congelats


Congelats Melissa

Al pis d’abaix, baixant a ma dreta, trobareu una parada ben gran de congelats. Com us dèiem, hi trobareu de tot per omplir el vostre congelador i poder tenir sempre a punt un bon menjar.

Parlem de llegums, menjar preparat i congelats

Recommended Posts
Contacta amb el mercat de l'estrella

Qualsevol dubte o consulta escriu-nos!

Start typing and press Enter to search

carn, coure la carn, costellades, barbacoa, picanha, asado, carnes, cocción a baja temperatura,Mercat l'Estrella de Gràcia