Les delícies carnívores del Mercat l’Estrella

a General

Arriben dies de costellades, d’aplecs i romeries, i sense aquella oloreta a carn no són el mateix, no ens enganyem.

Avui us volem parlar una mica de les seves característiques i de les tipologies que podreu trobar al Mercat l’Estrella.

Segons el document que publicava fa uns temps la Diputació, fruit de l’estudi de la nutricionista Pilar Casas, direm que :

La carn, junt amb els ous i el peix, forma part del grup d’aliments rics en proteïnes de bona qualitat, per tant cal incloure-la en l’alimentació quotidiana, sobretot en l’època de creixement. Hem de pensar que les proteïnes formen part de tots els teixits del nostre organisme, i també s’encarreguen de múltiples activitats, com ara el funcionament del cervell, la defensa de l’organisme contra els agents patògens…

I què és la carn vermella?

CARNS VERMELLES, CARNS BLANQUES
S’entén per carn la part comestible dels animals mamífers que es destinen per costum al consum humà (porc, vedella, xai…).
En aquest grup també s’inclouen la carn de pollastre, gall dindi, gallina, conill…

Classificació carns

cuadre

* Si l’animal és jove es considera carn blanca i, si és adult, carn vermella.

Les carns vermelles tenen més mioglobina que les carns blanques. La mioglobina és una proteïna muscular rica en ferro encarregada de donar la coloració.

Entre d’altres recomanacions destaquem aquesta:

“El consum de carns vermelles ha de ser més moderat que el de carn blanca, ja que té un major índex de greix saturat. Això és justament el que les fa més gustoses.”

A nivell gastronòmic recordar-vos que admet múltiples tècniques de cocció:

Rostit: al forn i a la greixonera.

Guisat, planxa. brasa, bullit, a l’ast, farcits, patés.

Només cal que feu volar la imaginació, i si no sabeu com, pregunteu sempre als nostres carnissers i carnisseres, que de bon grat us assessoraran.

Us els presentem:

Carns i menuts Carme. La Carmen la coneixereu segur, és una dona vital i divertida que es troba al pis de dalt, entrant per Providència al passadís de més a l’esquerra.

1.-Canisseria-i-menuts-Carmen

Carns Dúnia, és la carnisseria del costat, la que té obrador i que no para produir elaborats al moment. La Dúnia és la del somriure permanent.

2.-Carns-Dúnia

Carnisseria Consol i Josep. Una parella jove amb una parada elegant i cuidada que, a banda de la carn de sempre, també té productes singulars per oferir-nos. Són al pis de baix, baixant l’escala a ma esquerra.

3.-Consol-i-Josep

Canisseria Arias Lloret Al mateix pis hi trobareu en Javier Arias i la seva dona, carnissers entesos i amb productes de qualitat. Pregunteu-los receptes que ens saben un munt.

4.-Carnisseria-Arias-Lloret

Canisseria Bambi El Paco és un carnisser amb salero, un dels que més ànima les festes del mercat. Té carns Angus, de Kove, Wagyu, carns e llarga maduració, ……i sempre us donarà algun bon consell per cuinar la carn.

5.-Bambi

Canisseria Manoli. La Manoli és de les de tota la vida ,un parada tradicional on us atendran com sempre s’ha fet. La trobareu al pis de dalt.

6.-carnisseria-Manoli

Carns Arnau. Una carnisseria gran i vistosa que hi ha només baixar l’escala. Tenen carn de poltre!

7.-Carns-Arnau

Carns Marcela la Marcela la trobareu al pis d’abaix, un comerç dels de sempre on us atendran amb un somriure segur. Carn tendre i bon tracte assegurat.

8.-carns-Marcela

Doncs res més, que busqueu la carn que busqueu al Mercat l’Estrella la tenim! I si no la tenim….la demanem. I si no teniu temps de cuinar, tenim elaborats casolans sens additius ni colorants de cap mena.

I com tot, cal consumir-la amb moderació, no abusar-ne i recordar que cal menjar 5 peces de fruita i verdura diàries.

Recommended Posts
Contacta amb el mercat de l'estrella

Qualsevol dubte o consulta escriu-nos!

Start typing and press Enter to search

Mercat l'Estrella de Gràciacarn, coure la carn, costellades, barbacoa, picanha, asado, carnes, cocción a baja temperatura,