Concurs de truites de Dijous Gras

Per Dijous Gras botifarra menjaràs però ara ve la Quaresma i més val que fem bondat. Ara, aquestes tradicions ens semblen antigues i les seguim a la nostra manera, però el cert és que als mercats, com a les escoles, les celebrem encara amb molta il·lusió. Formen part de la nostra historia, som qui som perquè venim d’on venim, o no?

Aquest any hem recuperat el tradicional Concurs de truites de Dijous Gras i va ser la mar d’entretingut. A banda del concurs, es podia degustar botifarra d’ou i vinet directament del porró. Els guanyadors del premi dels clients van ser uns estudiants d’Albacete que ara fa un temps que viuen al barri i que s’hi troben la mar d’agust. Ens comentaven que viure prop del mercat els fa sentir molt bé, que tenim un barri molt barri, amb serveis de tota mena i ben comunicat però sense bullici. Que s’hi viu bé, vaja. Queden parats de l’activitat del nostre mercat i ens ho diuen satisfets. Ens encanta aquest feedback tan directe que rebem dels nous clients!

Mercat l'Estrella de Gràcia

Anem a la truita?

Fer una truita bona no és tan senzill com pot semblar, ja ho sabeu. Calen bons ingredients, des de l’oli que usem fins a la patata han de ser de qualitat.

La tradicional de dijous gras és la de patata amb botifarra d’ou però ara que ve la Quaresma tocaria fer-la sense buti…. vosaltres mateixos….

La Lourdes, d’Aviram i cuina Mercè la va fer així i el jurat va decidir que era la millor d’aquest Dijous Gras 2017.

Mercat l'Estrella de Gràcia

Mercat l'Estrella de Gràcia

Ingredients

  • 3 patates Kennebec
  • mitja ceba de Figueres
  • mitja botifarra d’ou
  • 7 ous de pagès
  • Oli (OVE)
  • Sal

Procediment

Peleu i renteu les patates i trenqueu-les. Sofregiu-les amb oli poc a poc.
A banda, peleu la ceba i feu-la a llunes i sofregiu-la també a foc lent fins a deixar-la caramel·litzada.
Talleu a rodanxes la botifarra d’ou i passeu-la una mica per la paella.
Bateu els ous i poseu-hi la sal.
Barregeu tots els ingredients i procediu a fer la truita.
Podeu aprofitar la mateixa paella on heu fregit la patata que encara conserva el greix de l’oli usat.
Poseu la mescla quan l’oli sigui calent i aneu sacsejant per tal que no s’enganxi i vagi quallant l’ou. Feu-li la volta quan veieu que ja qualla i daureu-la una micona per l’altre costat.

Mercat l'Estrella de Gràcia

Bon profit!

Des d’aquí donem les gràcies a les membres del jurat, la Marta del bloc Fresas con Marta i Montse del bloc Fem Cuinetes, i a tots els participants per fer possible aquesta nova activitat del cicle TU FAS Food!

Recent Posts
Contacta amb el mercat de l'estrella

Qualsevol dubte o consulta escriu-nos!

Start typing and press Enter to search

Mercat l'Estrella de GràciaMercat l'Estrella de Gràcia