Com cal coure la carn, costellades i guisats

a General

Salar-la primer, un cop cuita, fer-la molt, fer-la poc, com s’ha de fer? Quin tall és l’òptim per cada guisat. Tot això és el que hem preguntat a dues carnisseries del nostre mercat i ens han explicat tot això.

Per les costellades, els secret del foc

Tot és qüestió de gustos, però si el que ens agrada és el tall de carn gran i generós caldrà fer una bona brasa, amb carbó (si volem anar de pressa) o amb llenya i temps….

Si fem la opció del carbó val la pena que l’acompanyem de branquillons que ens ajudin a fer flama, perquè sinó ja seria una cocció a l’Argentina, distanciada del foc i amb temps llarg de cocció.

Carn al punt tirant a crua: El tall gros i gruixut ha de ser amb flama per poder-lo segellar bé i que ens quedi crueta per dins i amb una textura agradable.. La sal la posarem un cop cuita i usarem sempre la sal gruixuda.

Carn més cuita: Brasa i distància del foc, mètode argentí.

carn, coure la carn, costellades, barbacoa, picanha, asado, carnes, cocción a baja temperatura,


Cada tall un guisat

carn, coure la carn, costellades, barbacoa, picanha, asado, carnes, cocción a baja temperatura,

carn, coure la carn, costellades, barbacoa, picanha, asado, carnes, cocción a baja temperatura,

www.mafriseu.com

La part de la vedella més optima per estofar és el coll però també hi ha qui prefereix el conill.
Si el que volem és fer un fricandó millor usar el jarret o la llata.

Per fer un rostit depèn de si ens agrada més polit o menys, tenim el peixet, el rodó de l’espatlla o el ‘cualtín’. Aquest darrer és el tall conegut també com a picanha, un tall molt apreciat a les barbacoes Brasileres, té una forma triangular i està coberta per una capa de greix blanc que li dona aquest sabor tan característic. Aquí trobareu més informació sobre aquest tall que ja comença a ser més conegut a casa nostra.

En aquest bloc gastronòmic trobareu les parts de la vedella tal i com les coneixem a Catalunya.

Mercat l'Estrella de GràciaEn definitiva només cal que ens pregunteu, a cada parada us poden explicar un munt de secrets i donar-vos bons consells per resoldre els àpats de casa. Aquí teniu totes les parades del mercat on us vendran la carn més tendra i us aconsellaran de bon grat. I si voleu veure cuina en directe ja sabeu que cada mes tenim demostracions de cuina dins el cicle TU FAS Food.

 

A banda hem estat navegant per la xarxa i us hem fet una selecció de bons consells que hem anat trobant. Aquí us els deixem.

Crims contra la carn… el que mai has de fer: Marejar -la, salar-la fora de temps, posar massa oli….Les dues màquines per cuinar a baixa temperatura

Les dues màquines per cuinar a baixa temperatura. Les ‘sous vide’ i les ‘slow cookers’ comencen a arribar a les cases: unes cuinen al buit i les altres, a l’estil tradicional. Perquè serveixen? Com funcionen? Quina val la pena comprar?

Els vuit manaments de les mandonguillesEl primer: Honoraràs la mandonguilla amb ingredients dignes. 

Esperem que us hagi estat d’ utilitat, ens veiem aviat!

Recent Posts
Contacta amb el mercat de l'estrella

Qualsevol dubte o consulta escriu-nos!

Start typing and press Enter to search

Parlem de llegums, menjar preparat i congelats